Hvad er hypnose?

Hypnose er i virkeligheden en naturlig tilstand af fokuseret opmærksomhed. Der er forskellige grader af tilstanden, men den er ligesom når vi falder i staver eller er opslugt af en film eller en god bog, og ikke helt ænser, hvad der foregår omkring os. Eller det stadie lige inden, vi falder i søvn eller vågner op. Det er altså ikke søvn.

Der er mange forskellige forklaringer på, hvad hypnose er. Den forklaring, jeg lægger mig op ad er
The National Guild of Hypnotist (NGH)s definition:
Et ændret bevidsthedsniveau, hvor den underbevidste del af sindet er i en tilstand af overpåvirkelighed. Dette skyldes, at den bevidste og kritiske del af sindet holder pause for en stund.

At være i hypnose eller trance betyder ikke, at et andet menneske har fuldstændig kontrol over dig. I virkeligheden er al hypnose nemlig selvhypnose.

Som terapeut guider jeg dig blot til at nå tilstanden, og du kan udvikle evnen og blive bedre til at gå ind i trancetilstanden over tid.
Hypnoseterapi er derfor ikke bare noget, der bliver gjort ved dig. Det er et samarbejde mellem os. Og som med andre terapiformer, må du forvente at skulle bruge flere sessioner for en varig effekt.
Derudover kan du forvente, at der vill være opgaver eller nye rutiner, du skal indføre imellem sessionerne, der vil hjælpe dig til at lave de nye forandringer i dit liv.